Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rólunk

Az 1960 - as évek közepétől Orosháza, mint a magyarországi üvegipar fellegvára ismert, nem csak idehaza, hanem külföldön is.

Kezdetben öblösüveg, illetve hengereltüveg gyártás folyt, 1974 - től indult el a síküveg gyártás.

Az országban itt kezdtek el először szigetelő üveget gyártani Hungaropan márkanévvel 1972 - től, majd 1976 - tól indult az edzett üveggyártás is.Az OROSházaGLAS Kft ezzel az örökséggel 1995 - ben alakult, a régi gyár síküveg feldolgozó egységéből.

Társaságunk 100% - ban magyar tulajdonú vállalkozás.

Alakulásától kezdve a folyamatos beruházásoknak, műszaki fejlesztéseknek köszönhetően dinamikusan fejlődik, ami jól érzékelhető úgy a meghódított piacok bővülésében, mint az árbevétel alakulásában is.

Cégünk történetében az első komoly beruházás 1998 - ban, az akkori legmodernebb edző kemence telepítése volt, ezt azóta folyamatosan követik a legkorszerűbb gépek, berendezések beszerzései.

Napjainkban már nem csak az orosházi, mintegy 20.000 m2 alapterületű gyártó üzemünkben, hanem a Budapesten működő divíziónkban is folyik termelés.


A gyártás és kiszolgálás színvonalas biztosítása érdekében 1998. októbere óta a TÜV CERT tanúsítvány szerinti ISO 9001: 2000 szerinti minőségbiztosítási rendszer szerint dolgozunk. Piacképes, magas minőségű termékeinket saját gépeinken történő feldolgozással, minősített beszállítóktól - GLAVERBEL, GUARDIAN, SAINT-GOBAIN, DORMA - származó alapanyagok feldolgozásával biztosítjuk. Jelenleg az OROSházaGLAS Kft. első és másodlagos felhasználásra készít többek között:
Társaságunk sikeresen befejezte azt a technológia fejlesztési programját, amelyhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett pályázaton támogatást nyert.
A 2007-ben benyújtott GOP-2-1-2/C-2007-0031 számú "OROSházaGLAS Kft. korszerű üvegmegmunkáló gépsorra épülő komplex környezetbarát beruházása hatékonyságnöveléssel és munkahelyteremtéssel" című fejlesztési elképzelésünk a tervezett ütemben és magas minőségi színvonalon valósult meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam a technológiafejlesztés teljes összegéhez, azaz a 163 915 eFt-os beruházáshoz 58 357 eFt-al vissza nem térítendő támogatás formájában járult hozzá. A beruházás az egyéb járulékos költségeivel együtt - amelyek jellegüknél fogva nem szerepelhettek a pályázatban - meghaladta a 220 millió Forintot.

Miután a fejlesztés két év alatt valósult meg, így 2009 év során már a működő egységek jelentősen hozzá tudtak járulni, hogy az év Társaságunk fennállásának legjobb éve legyen.

Folytatni kívánjuk a magas beruházási rátánkat, hiszen alapvetően fontosnak tartjuk a magas technikai és technológiai színvonal fenntartását, ami versenyképességünk növekedését eredményezi. Ennek szellemében a 2009-ben elnyert GOP-2009-2.1.1/B "Az OROSházaGLAS Kft. építészeti üveggyártás fejlesztésen alapuló komplex vállalati technológia fejlesztés" című fejlesztésünk is töretlen lendülettel folyik. A jelen folyó mindösszesen 175 033 eFt nagyságrendű beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam újabb 87 517 eFt vissza nem térítendő támogatást folyósít. Az első termelő egységek már ehhez a második szakaszhoz is letelepítésre kerültek.

Úgy látjuk, hogy megnyert pályázatok nagyon nagymértékben megnyitották az utat vállalkozásunk versenyképességének, és így a piacra jutás esélyeinek a megnövelésében.

Letölthető dokumentum: