Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

GOP2.1.1-09/B-2009-0025

Az OROSházaGLAS Kft. építészeti üveggyártás fejlesztésen alapuló komplex vállalati technológia fejlesztése.

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Személyes ügyfélszolgálat: CenterPoint 2 Irodaház 1139 Budapest, Váci út 81-83.
Tel: (06 40) 200 617; Fax: (06 1) 4658 503; Levelezési cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.

A projekt a következő tartalmi elemeket tartalmazza:

A fejlesztés / projekt indokoltsága

A projekt a jelenlegi gyártási lehetőségeink szélesítését, illetve új gyártmányok gyártásának lehetővé tételét célozza meg. Ez azt jelenti, hogy alapvetően új technológiák nem kerülnek bevezetésre, viszont a meglevő gyártási lehetőségeink összehangolásra kerülnek. Így teljes gyártási keresztmetszetben ki fogjuk tudni használni a jelenleg még kihasználatlanul rendelkezésre álló lehetőségeinket.

A fejlesztés indokoltságát a piaci viszonyok változása alapozta meg. Az építőipari beruházások területén belül társaságunk kizárólag projekt jellegű épületekre szállít. Ilyen épületek lehetnek jellemzően, plázák, kultúrális, vagy sportcentrumok, irodaépületek, uszodák stb. Ezen a piacon alapvetően két jelentős változással kellett szembenézzünk az elmúlt években trendszerűen növekvő módon. Egyrészt az üvegméretek növekedése, másrészt az egyre kisebb emisszivitású és nagyobb fényszűrésű (naphő kizárása – G érték) úgynevezett multifunkcionális üvegek térhódítása egyre nagyobb mértékben jelentkezett. Ezeknek a kihívásoknak a jelenlegi gyártási struktúránk több elemében nem felelt meg.

Az alkalmazott technológiánk az építőipari üvegfeldolgozásban korszerűnek nevezhető azonban jelentős problémánk a gyárthatósági méretek összehangolatlanságából származik. Ez az örökség nem egy korábbi rossz beruházás politikának az eredménye, hanem egy fejlődési folyamat jelenlegi állapota, ami egyrészt jól reprezentálja, az igények fejlődését, másrészt visszavezethető a mindenkori beruházásoknál az igények és lehetőségek kompromisszumára.

A beruházás eredményeként teljes keresztmetszetben képesek leszünk 2500 x 4000 mm-es üvegek gyártására, és kezelésére.

« Vissza az előző oldalra